Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашен лимонов хляб

Домашен лимонов хляб

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Домашен лимонов хляб1 / 2
14/06/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
1 бр.
"Сладък хляб с неустоим аромат на лимон - опитайте и ще ви се прииска веднага да го приготвите вкъщи"

Необходими Продукти

  • масло - 1/2 краве
  • яйца - 2 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • лимони - 1 с.л. настъргана кора
  • брашно - 1 - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/8 ч.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л. за глазурата
  • захар - 1/2 ч.ч. пудра за глазурата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте в голяма купа маслото и захарта, докато станат на светла и гладка смес.

Прибавете яйцата, лимоновия сок и настърганата кора. Постепенно добавете и брашното, бакпулвера и солта. Бавно изсипвайте прясното мляко, успоредно с което бъркайте непрестанно и добре.

Изсипете сместта в тавичка за печене. Сложете хляба да се изпече на 350° за 45 минути. Смесете съставките за глазурата.

След като хлябът е вече готов и изваден от тавичката, в която се е пекъл, се намазва с глазурата и се охлажда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Мисля, че 350 е по Фаренхайт. По Целзий са 180 градуса.
06.02.2014 23:58
vanilla
vanilla
за 45 мин на 350 градуса няма ли да загори?
06.02.2014 20:07