Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да съхраняваме сок от лайм?

Как да съхраняваме сок от лайм?

AdminAdmin
Администратор
95442k
Чай

Свежите лаймове, съхранявани на стайна температура, имат срок на годност не повече от една седмица. Хладилникът увеличава това време до 10-14 дни.

Ако имате лаймове в големи количества и смятате, че няма да успеете да ги консумирате всичките в рамките на две седмици, то тогава си пригответе вкусен и здравословен сок.

Има два начина, по които можете да съхраните плодовата напитка – във фризер или хладилник.

Ако изберете дълбокото замразяване – сокът от лайм ще се задържи свеж в продължение на няколко месеца. За целта изсипете лимоновия сок във формички за лед. След като хубаво се втвърдят, можете да сложите плодовите кубчета в подходящите за камера найлонови торбички.

Затворете внимателно пликовете и поставете сокът от лайм във фризера. Този тип съхранение позволява на напитката да се запази свежа за цели три до четири месеца, след които вкусовите й качества започват бавно да намаляват.

Лайм

Ако пък предпочитате да държите под ръка пресен лайм сок имайте предвид, че максималният му срок на годност ще бъде 2 до 3 дни. За по-добро съхранение изсипете напитката в херметично затворен кухненски контейнер. Убедете се, че съдът е затворен добре и през него не влиза въздух. След което поставете контейнера в хладилника.

Лаймът е изключително полезен, хранителен и диетичен плод. Той не съдържа мазнини, натрий и холестерол, което на практика позволява консумацията му в неограничени количества без риск за здравето. Освен това лаймът съдържа много малко калории – в един средно голям плод от около 60-70 грама има едва 20 ккал.

Ползите на лайма са свързани и с това, че той е отличен източник на растителни влакна. Ако искате да си осигурите нужните дози от витамин С, изберете този зелен цитрус. Високото му съдържание на витамин С (около 35%) благоприятства нормализирането на нивото на холестерола в кръвта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest