Начало За нас Реклама Контакти

Агнешко с лимон и маслини

Снимка за Агнешко с лимон и маслини
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Интензивните аромат и вкус на агнешкото месо съвсем естествено изискват придружаващите ги продукти да имат подобни по сила характеристики. Затова цитрусовите плодове, маслините, аспержите и джодженът са верният избор. Лесно ще се убедите в това, когато приготвите тази уханна рецепта преди, по време или след наближаващия Гергьовден.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 800 г агнешко месо, нарязано на кубчета
  • 2 с. л. MAGGI® Унисос
  • 2 с. л. брашно
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. масло
  • 1 връзка пресен лук, нарязана на ситно
  • 1 лимон
  • 1 ч. ч. зелени маслини с бадеми
  • 3 с. л. нарязан пресен джоджен
  • 3 с. л. нарязан магданоз
  • за гарниране:
  • 500 г замразени или бланширани млади моркови
  • 200 г замразени аспержи или зелен фасул
  • 1 щипка захар
  • 1 с. л. масло
  • 50 мл сух вермут
  • 50 мл портокалов сок
  • 1 ч. л. настъргана кора от портокал
  • 2 с. л. копър, нарязан на ситно
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се подправя с MAGGI® Унисос, поръсва се с брашното и се разбърква.

  2. 2.

    Сгорещяват се маслото и зехтинът и в тях се слага да се зачерви месото от всички страни. Добавят се пресният лук, маслините и вермутът. Всичко се разбърква от време на време, докато остане на мазнина. Добавят се 1 ч. л. настъргана лимонова кора и 4 с. л. лимонов сок. Слагат се джодженът и магданозът.

  3. 3.

    Сместа от месото и зеленчуците се разделя на четири и се поставя в центъра на 4 големи квадрата, изрязани от хартия за печене. Оформят се 4 пакетчета. Пекат се около 1 час върху тавичка в загрята на 160° С фурна.

  4. 4.

    Морковите и аспержите се слагат в сгорещеното масло заедно със захарта. Подправят се със сол и пипер на вкус. Разбъркват се 3-4 мин., добавя се кората от портокал и се заливат с вермута и портокаловия сок. Разбъркват се още 4-5 мин. и се поръсват с копъра.


Галерия
Подходящи типове вина
Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари