Gotvach.bg»Статии»Диети»Най-полезната диета - лимоновата

Най-полезната диета - лимоновата

Най-полезната диета - лимоновата

Най-известните специалисти по хранене признават лимона за най-доброто пречистващо средство. Включен в диетите, жълтият цитрус спомага за извеждането на шлаките от организма и за отслабването. Тайната на киселия плод се състои в това, че има благоприятен ефект върху храносмилателния тракт.

Многобройни проучвания показват, че яденето на лимони и пиенето на лимонови сокове е полезно не само за кожата, но и стимулира нормализирането на процесите по усвояването на хранителните вещества.

В комбинация с упражнения и здравословно хранене, с помощта на лимона ще отслабнете. Освен това, витамин С, с който лимонът е много богат, повишава имунитета през зимата, ускорява оздравителния процес при алергии, туберкулоза, ревматизъм и счупвания, изгаряния и рани.

Лимоните съдържат 7-8% лимонова киселина, с което не могат да се похвалят други плодове. Тя взаимодейства с други ензими и киселини, стимулира храносмилането и стомашните сокове. Поради високата киселинност, дори малко парче лимон може да повлияе положително на процеса на храносмилането и на намаляването на рисковете от повишаване на кръвната захар.

Лечебните свойства на лимона и потреблението му в храната са известни на хората от дълбока древност. Лекарите, които са живели през Средновековието, са лекували много заболявания с помощта на зрели плодове лимон. Те се смесвали сок от лимон или неговата кора с други билки и зеленчуци. Широко популярни са били в диетоголията и медицината различните видове билкови екстракти в комбинация с лимонена кора.

Според проучване, публикувано в списанието на Американския институт по хранене, пектинът, съдържащ се в лимоновите кори, е способен да притуши глада в разстояние на 4 часа.

Най-полезната диета - лимоновата

Лимоновият сок също е уникален по своя състав, като един от най-мощните концентрати на витамин С. А витамин С освен, че е в състояние да мобилизира организма срещу настинка, спомага за ефективното храносмилане, а оттам и загубата на тегло, твърдят от Университета в Аризона.

За да отслабнете с помощта на лимони, не означава да ядете само тях и да забравите за всички други продукти. Учените казват, че можете да продължите да се храните дори с такива продукти с високо съдържание на протеини като сирене, например. Дори и шоколадовият сладолед не е табу.

Експертите препоръчват на желаещите от отслабнат, просто да включат към дневното си меню няколко супени лъжици лимонов сок или няколко резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
45
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Ирина
Ирина
22.01.2015 12:57
Вярно е! От седем месеца всеки ден приемам по около 2,5 литра вода със сока на два-три лимона и се чувствам чудесно. Тази есен и зима не съм настивала/боледувала нито веднъж, а също така постепенно и без никакви усилия отслабнах 6кг. Другото, с което мога да се похваля и считам, че дължа на лимоните, е това, че целулитът ми почти изчезна, дори на 17 не съм изглеждала толкова добре в това отношение.
3
1
рррр
рррр
15.03.2014 09:43
пробвала съм това с лимона. Нито отслабнах, нито има някаква промяна, освен че въ3бужда много апетита, най-много да се въ3буди га3трит.
1
1
Ботев 1913
Ботев 1913
01.01.2015 16:43
На стара баба и бекини да и сложиш пак си е стара.
0
4
:)
:)
01.07.2013 19:14
От 9 месеца всяка сутрин изпивам по един изцеден лимон в чаена чаша вода, в която разтварям една супена лъжица мед. Тъй като не ми харесва вкусът с топла вода, смесвам лимона и меда със студена. Ефект има, не съм боледувала нито веднъж зимата, а по принцип не пропускам поне веднъж да съм на антибиотици. Освен това наистина се отслабва. Доволна съм и препоръчвам да пробвате
5
0
Милен Атанасов
Милен Атанасов
30.06.2013 11:34
От декември миналата година всяка сутрин пия сок от един лимон в чаша с топла вода.Промених начина на хранене като изхвърлих готвено и пърженото, започнах да се храня често но по малко, стомахът се сви за около два месеца.Резултатът е че от104 сега съм 83кг. спортувам редовно и хвърлих всички хапове, които "трябвало да пия до живот" поради това че имам поставен "стент" на коронарна артерия....Кръвното е 118-78 и сменям гардероба.Успех на всички и поздрави от Бургас!!!
20
1
Александра
Александра
22.05.2011 21:21
Това означава, че високата Ви маса не се дължи на нарушен метаболизъм и затруднено храносмилане, а на обилни порции или нездравословно хранене. Общата култура на българина относно храненето и изключително ниска. Не може да се тъпчете с хамбургери, мазни манджички и на края на деня да пийнете по една лъжичка лимонов сок и до очаквате да сваляте килограми.
7
1
ПЕПА ГЕОРГИЕВА
ПЕПА ГЕОРГИЕВА
13.03.2011 12:45
Това не е вярно. От доста време използвам лимона, но до сега не съм смъкнала и грам. Всеки божи ден изцеждам по един и с малко вода го изпивам.
0
0